Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/ntccvgqd/svf-skagenskolen.dk/modules/mod_briaskISS/mod_briaskISS.php on line 19
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Sundhedsklinikken i Sambuyan

I Sambuyan har vi bygget en Sundhedsklinik samt en fødeklinik. Dagligt kommer mange patienter til klinikken børn som voksne. De kommer med grimme sår- nye som gamle, diverse sygdomme – alt fra almindelig forkælelse til anæmi, meningitis og malaria. 

       

 

Forsyningen af medicin er ikke, som vi kunne ønske. Regeringen lever ikke op til, hvad der er aftalt, men det er den samme problemstilling for alle andre klinikker/hospitaler i Gambia. I foreningen sørger vi for at købe medicin til klinikken for de sponsorater som kommer til sundhedsklinikken. 

Tomt_medicin_skab_inden_det_blev_fyldt_op_efter_et_besoeg_på_apoteket.jpegfyldt_medicin_skab_efter_indkoeb.jpegApoteket_hvor_medicinen_koebes_sammen_med_Faburama.jpeg
 

 

Sår og skader

På klinikken ses dagligt en masse grimme sår, store som små, de behandles alle dagligt af klinikkens personale. På klinikken kan personalet syg samt lime sår, behandle sårene ved først at rense dem og derefter forbinde med enten bandage, plaster eller andet. Alle materialerne som bruges til sår behandling fragtes fra Danmark til klinikkn i Sambuyan, en mulighed de færreste klinikker i Gambia har. 

Grimme_saar_paa_ben.jpegav_av.jpegsnit_saar_i_finger.jpegav.jpegMeget_betaendte_saar_paa_ben.jpeg
 

 

Fødeklinkken

Siden fødeklinikken åbnede i april 2014 er der født mere end 300 børn på klinikken. For de fleste kvinder er fødslen en hurtig ting som blot skal overstås, således hun kan komme hjem og genoptage hendes daglige gøremål. 

Antallet af fødsler er dog falende, i landsbyen er der nemlig gjort stort fokus på familiy-planning. I Marts 2017 var 312 kvinder i family-planning. Fameliy-planning er tilgængelig i form af p-stave (3 eller 5 år), p-sprøjter (3 mdr.) eller p-piller (benyttet af de færreste, fordi det er egenbetaling).

 

 

Frivillig_Josephine_med_nyfoedt.jpegendnu_en_lille_ny_baby.jpegNy_baby_vejes.jpegtvillinger_faa_timer_gamle.jpegmor_med_sin_nyfoedte_inden_de_forlader_klinikken.jpegkvinde_i_foedsel.jpegBaby_kun_10_minutter_gammel.jpeg
 

 

Ambulancen

Dog sker det ind i mellem at fødslerne ikke forløber nemt, og der derfor er brug for transport til en af de større klinikker med flere hjælpemidler og mere personale. Det forekommer også at der ikke er den tilstrækkelige hjælp på klinikken til de syge, således at de også skal transporteres til en større klinik. I disse tilfælde er der behov for ambulancen. Men selv dette kan dog give udfordringer. Vejene er ikke de bedste, der er store huller, som i regntiden gør det umuligt at køre. At der er brændstof til ambulancen er desværre heller ikke nogen selvfølge.

 

 

 

 

opdateret 02-05-2017/JOMJ


Begivenheden blev fejret af landsbyen og en repræsentant for guvernøren deltog og medvirkede ved nedlæggelsen. Det var en stor dag for landsbyen. Især kvinderne var meget taknemmelige, og glæder sig til at kunne undgå den lange tur til Gunjur.

Montering af inventar og indretning af sundhedsklinikken er nu gennemført og de materialer som var med i containeren er ved at være lagt på plads.

Bygningen er indrettet med kontor, 3 undersøgelsesrum, laboratorium, lager, et badeværelse med bad samt 2 toiletter.  

Bygningen er forsynet med solceller på taget, samt en generator til at tage over, hvis kapaciteten på batterierne ikke er tilstrækkelig i de perioder, hvor solen ikke skinner helt så meget.

Den 15. april 2014 var sundhedsklinikken, bolig til medarbejdere og fødeafdeling færdig, og ved ved en stor fest i landsbyen, blev bygningen officielt overdraget til sundhedsministeriet.

Overdragelsen blev filmet af både gambiansk TV og af 24.nordjyske.

Nærmeste bygning er sundhedsklinikken, den midterste er medarbejder bolig og den bagerste er fødeafdelingen.

 

Arne står klar med saksen, så snoren kan klippes over. På billedet ses også Merete fra Gambia Nordjylland.

 

Det nye sundhedscenter indeholder en klinik (skadestue), en fødeafdeling samt bolig hvor de ansatte i centret har mulighed for at overnatte. Byggerierne er alle forsynet med solceller og batterier, som gør, at der altid er strøm på centret.

 

Den 1. november 2013 blev der sat af til den nye fødestue og garage til ambulancen. 30. november 2013 var bygningen under tag. Murerne er nu gået i gang med at pudse væggene og få gavlene muret helt op til taget.

Den 15. april 2014, kunne der også overdrages en ambulance, og en chauffør er blevet ansat.

At der har været behov for fødeafdelingen er der vist ingen tvivl om. De gravide kvinder skulle tidligere gå hele vejen til Gunjur - både til undersøgelser og for at føde.

Allerede få dage efter fødeafdelingen blev indviet, kom den første lille dreng til verden.  

  


Byggeriet af sundhedsklinikken har ligget stille, idet den nødvendige aftale om fremtidig drift har ladet vente på sig.
På mødet den 12. oktober i sundhedsministeriet troede vi endelig, at tingene kom på plads. I mødet deltog ”Ministeren for sundhed og social velfærd”, som gav udtryk for, at hun var utrolig glad for at kunne være en tredjepart af projektet. Hun gav tilsagn om, at regeringen ville stå for betaling af personale på klinikken samt betale for benzin og chauffør til en ambulance, hvis foreningen kunne skaffe en sådan til landsbyen.
Ved en nærlæsning af aftalen måtte vi konstatere, at et væsentligt punkt om drift ikke var kommet med. Nye møder blev aftalt, og først omkring 1. dec. modtog vi et tillæg til aftalen, som gjorde, at Gambia Nordjylland kunne sige OK til at gå i gang med byggeriet.
Byggeriet forventes at kunne gennemføres i løbet af 2013 med hjælp fra Gambia Nordjylland..

Møde-med-sundhedsministeren.JPGSå-er-grunden-ryddet-igen.JPGBehovet-er-der.jpg


Så længe at klinikken/skadestuen ikke er bygget, kommer patienterne til os. De tror at fordi vi er hvide, kan vi også helbrede. Sådan er det jo ikke, men vi forsøger at hjælpe dem, efter bedste evne, og håber at aftalen med sundhedsministeren , om at de vil sørge for den fremtidige drift, snart kommer, så vi kan lave bygningen færdig, måske inden jul.

19/6-12 AH


Der har været møder med sundhedsministeriet, som har modtaget Gambia Nordjyllands oplæg til samarbejdsaftale. På grund af valg i Gambia i november måned er der sket udskiftninger, så nu er det nye folk, vi skal forhandle med. Ting sker ikke fra den ene dag til den anden i Gambia.

Foreningerne har lige modtaget første udkast til en Memorandum of Understanding (MOU). Indholdet svarer ikke til det aftalte, så redigeringen fortsætter.

28/3-12/LAa


Bygningen er sat af og der er støbt sokkel. Byggeriet er midlertidig stoppet, idet det endnu ikke er lykkedes at få enten sundhedsministeriets eller Gunjur Hospitals accept på, at de vil overtage den fremtidige drift af klinikken, når den står færdig. Foreløbig fortsætter uddannelsen af de 3 assistenter og så må vi se, hvornår der kan komme en aftale på plads, så byggeriet kan fortsætte.

11/12-11/LAa


Der er indledt et samarbejde med en engelsk forening ”OperAfrica” der som os laver frivilligt arbejde i området og Gambia/Nordjylland. Gambia Nordjylland er en forening af frivillige personer fra Ålborg Universitet.
Vi vil sammen forsøge at bygge en ”Skadestue/klinik” i landsbyen samt færdiggøre det vandprojekt, som GamMal VLW Belgium tidligere har etableret til landsbyens beboer, men som nu står ubrugt hen.
Vi har fået 3 unge mennesker fra området til at tage en 2 årig sygeplejer uddannelse, så der er personale til at bemande klinikken, når den står færdig Vi forsøger at finde sponsorer til at betale deres uddannelse.

AH 27/5-11


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com
 
 
 

© Udviklet af

De2Have.dk