Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/ntccvgqd/svf-skagenskolen.dk/modules/mod_briaskISS/mod_briaskISS.php on line 19
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Sambuyan Skagen BCS

Et længe udtrykt ønske fra skolens elever om mere skygge i skolegården, er nu efterkommet. Vi har ved brug af nogle brugte tagplader (doneret af Skagen Beton) og en stålkonstruktion skabt et overdækket område, hvor der er ly for solens værste stråler.

Området bruges flittig, og de opstillede bænke giver mulighed for at sidde og hygge sig.

10x15 DSCN6643DSCN6458

 


Skolen er meget aktiv med udnyttelse af skolegården. Der er dannet en gruppe, som står for dyrkning af grønsager i små parceller, som er lavet i to hjørner af skolegården.

 

Eleverne har nu mulighed for at deltage i fire grupper: Red Cros, Sport Group, Gardening Group og Scout and Girls Group.

Grupperne repræsenterer skolen i mange forskellige sammenhænge.

 

Skolens udekøkken er blevet forsynet med to komfurer i afrikansk stil. Derved spares både på brænde og på røg i køkkenet.

 

På muren ved siden af porten er malet velkommen. På den anden side er skolens Mission og Vision vist.

                                                                                                                                                                                               Indsat 28.12.2014

******************************************************************************************************************************************

Muren omkring skolen er blevet forhøjet med et par sten og er samtidig blevet pudset udvendigt.

Udekøkkenet er blevet helt færdigt og der er etableret brændeskur. En løsning som køkkenpersonalet er glade for. De har også fået en lille vandtank så de har vand om morgnen, når der endnu ikke er vand fra den store tank(solenergi).

Muren-foran-skolen.JPGUdekøkkenet-og-personalet.JPGDer-er-gang-i-havearbejdet.JPG

I skolegården er blevet plantet flere træer, som dog har det svært, når pladsen også bruges til at spille fodbold på.

Medens vi var der havde et par af klasserne aktivitetsdag, hvor de i 2 hjørner af skolegården klargjorde jorden til at så grøntsager. Der blev lavet små firkanter, så der kan vandes uden at vandet løber ud over det hele. Dagen efter mødte nogle af eleverne op med små bøtter med naturgødning og der er efterfølgende blevet sået og plantet, så nu er det spændende at se hvad der kommer ud af projektet.

12/12-13/LAa


Spisesal og køkken er færdigmonteret og blev taget i brug den 11. februar 2013.

Det viste sig ret hurtigt, at forsøget med at koge ris over gas faldt for dyrt ud, så i stedet har vi etableret et overdækket køkkenareal, hvor de kan bruge deres kogekar over åben ild, som de plejer.

Vi har måttet erkende, at dansk fyrretræ ikke egner sig til dørkarme i Gambia. Termitterne spiser dem og til sidst er der kun malingen tilbage. Vi har i stedet valgt at skifte dem ud med stålrammer. En løsning, som ser ud til at fungere fint. Muren omkring skolen er færdig, porten sat i og der er støbt trappetrin foran alle indgange. Når der en gang er penge til det, skal muren pudses.

23/3-13/LAa


Den sidste del af byggeriet er nu under tag. Murerne er færdige med at pudse og i fuld gang med at lægge fliser. Smeden er næsten færdig med de sidste vinduer og jerngitteret til indgangen.
Afslutningen blev lidt forsinket på grund af en manglende leverance af spær fra vor lokale smed.
Med assistance af vores egen ansatte smed Sonko, fik vi lavet de manglende spær og den sidste del rejst.
1. del af bygningen er møbleret. Der er indrettet 3 klasselokaler, hvoraf de 2 blev taget i brug den 3. december.
Murerne er blevet færdig med den sidste del af muren omkring skolen, og vi har anskaffet en flot port, som skal sættes i, så vi kan holde køer og geder ude af skolegården og fodboldbanen.
Spisesalen, som har plads til 140 elever, er møbleret med borde og stole fra Handelsskolen i Frederikshavn. På den ene endevæg kan man nyde strandudsigten, og i den anden ende får man følelsen af at stå i kanten af en dansk bøgeskov, selvom der er 30-35 grader udenfor.
I køkkenet er opsat gaskedler til kogning af ris og gasapparater til stegning af fisk. Gambianerne mener dog ikke de kan undvære en bålplads, så den er murerne i fuld gang med at indrette foran køkkenet.
Køkkenet forventes taget i brug fra februar 2013. Det er vort håb, at spisesalen ud over at fungere som spisested for børnene også kan anvendes som fælles samlingssted, hvor de voksne blandt andet kan blive orienteret om forebyggelse af malaria, prævention m.v.
Fra skoleårets start blev ansvaret for driften af skolen overdraget til Regionskontoret, som har ansat en Head-Master Mr. Alasana Jallow samt 8-10 kvalificerede lærere.
Der er fortsat SVF’s ansvar at sikre, at der er midler til betaling materialer, rengøring, uniformer samt madordning.
I forbindelse med at den nye Head-Master tog over, blev antallet af elever kraftig udvidet. Det er hans opfattelse, at hvis der er plads nok, skal alle have lov at gå i skole. I Gambia accepteres en klassekvotient på gennemsnitlig 45. Vort mål har været 35.
Udvidelsen af elevantallet har bevirket, at der nu er en del elever på skolen, som ingen sponsor har. Det er nu op til os enten at finde sponsorer, eller acceptere en løsning, hvor ikke alle elever har en sponsor.
Med alle de nye elever, har fotograferingen i år været en stor omgang, idet mange elever har skiftet klasse, og derfor ikke fremgik af vore klasselister, selvom de fortsat går på skolen. Vi håber dette problem reduceres væsentligt fremover.

Spisesalen.JPGSpisesalen_.JPGDepotet-til-spisesalen_.JPGDepotet-til-spisesalen.JPGGitteret-gøres-klar.jpgSå-kan-spærene-sættes-op.jpg

4/1-13/LAa


Skolen registreres under navnet ”Sambuyan-Skagen Lower Basic School” (LBS).
De første 4 klasseværelser er nu fuldt møbleret og klar til brug. Toiletbygningen er færdigmonteret med 12 toiletter, 4 håndvaske og alle toiletter er adskilt med plader, som er forankret godt ned i gulvet. Bygningen er malet og vandinstallationen er tilsluttet tanken til landsbyen.
Der er opført en ny bygning på 185 m2 til køkken og spisesal. Bygningen er under tag og forsynet med ståldøre og vinduer. Hen over sommeren skal der pudses og lægges fliser. I køkkenet er der indlagt vand og vi har købt gas gruekedler i Danmark, så det bliver en stor omvæltning for køkkenpersonalet. Det er lidt spændende om det kan virke efter hensigten. Borde og stole står i Skagen og vil blive leveret med næste container. Der er lavet fodbold- og basketball mål, som er opsat på skolegrunden, så området er blevet meget attraktiv for de unge mennesker, der elsker at spille bold
Skolen tages i brug i september med det nye skoleårs start. Regionskontoret har overtaget ansvaret for ansættelse af lærere og har lige oplyst, at der er ansat en leder. Det er fortsat os, der skal sikre, at de nødvendige midler er til rådighed for driften samt køb af skoleuniformer.

19/6-12 AH


I foråret 2010 fik foreningen overdraget en grund på 60 x 90 m af landsbyen til opførelse af en ny skole.

Tegninger til den nye skole med 10 klasseværelser, lærerværelse, depot, spisesal og toiletter blev udarbejdet af Skagen Tegnestue (se nedenfor).

Ud fra tilbudspris fra lokale håndværkere blev budgettet for byggeriet på ca. kr. 350.000 + frivillig arbejdskraft.

Foreningen fik ved samme lejlighed stillet en grund på 25 x 25 m til rådighed til bygning af en bolig, hvor frivillige fra Danmark kunne bo under deres ophold i Gambia.

For at skaffe midler til byggeriet fik foreningen tilladelse til salg af støttebeviser a kr. 1.000.

I december 2010 var den første bygning på 36 x 8 m i rejsehøjde. Bygningen indeholder 4 klasseværelser, et kontor samt et depotrum.

I foråret 2011 kommer der vinduer og døre i samt tag på bygningen. Hen over sommeren fik murerne lagt fliser. Medhjælperboligen er i rejsehøjde og toiletbygningen er klar til montering af toiletter og håndvaske.

I efteråret 2011 gøres medhjælperboligen færdig og afventer nu kun tilslutning af vand og strøm samt opsætning af toilet for at kunne tages i brug.

Med i containeren i foråret 2012 er der skolemøbler, tavler, toiletter m.v. Inden sommerferien er skolebygning og toilet klar til at blive taget i brug. Skolen er forsynet med gode brugte skolemøbler fra Ankermedet Skole i Skagen. Medhjælperboligen blev taget i brug 9. april og 1. halvdel af skolebygning 2 kom under tag inden regntiden.

Se tegning af skolebygning her.


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com
 
 
 

© Udviklet af

De2Have.dk