Anna Skagen Nursery School

Skolen er nu blevet forsynet med en mur, hvori der ud mod vejen er en stor jernport og en mindre dør. Det er vores lille smed Sonko, som har udfoldet sine faglige og kunstneriske evner.

Køkkenet er nu blevet forbedret med et nyt afrikansk komfur og skorsten. Der er lavet flere bænke/borde til N1 klasseværelset.

Indsat 28.12.2014

*****************************************************************************************************************************************

Da de store elever nu er flyttet til Primary skolen, kan vi nøjes med undervisning om formiddagen. Der er blevet plads til udvidelse af elevantallet, hvilket har resulteret i, at der fra dette skoleårs start er begyndt 2 nye klasser, selvom vi p.t. endnu ikke har fundet sponsorer til alle.
Afslutningen af skoleåret blev lidt turbulent, idet vi har stoppet samarbejdet med den tidligere leder og midlertidig indsat en af skolens lærere som Head-teacher.
Muligheden for at drive skolen som et anneks til Primary skolen undersøges.
I de sidste 3 måneder af skoleåret 2011/12 har Katrine Vium været tilknyttet skolen som frivillig (se hendes beretning under oplevelser).

2-klasse-juni-2012.JPG4-klasse-juni-2012.JPG

4/1-13/Laa

Den nye bygning er nu færdig. Der er indrettet 2 kontorer, 1 klasseværelse og systue også kaldet kulturhuset. Skolen er blevet forsynet med strøm fra vores solcelle/vindmølle batterier og i systuen er der monteret lysstofrør og stikkontakter. P.t. er der omkring 12 håndsymaskiner og 3 el-maskiner. Systuen benyttes bl.a. af den lokale skrædder, som ud over at sy uniformer til børnene også underviser landsbyens kvinder i at bruge en symaskine. I et hjørne af lokalet er der et LEGO legehjørne, da de små børn er trofaste følgesvende, når kvinderne skal af sted.

Når den nye skole tages i brug fra september 2012, sker der en tilpasning af lærerstaben. I forbindelse med at de ældste klasser flytter ud, etableres 2 nye børnehaveklasser fra skoleårets start. Ud over børnehaveklasserne vil 1. klasserne blive på Skagenskolen.

19/6-12 AH

Byggeriet af Anna Skagen Nursery School blev påbegyndt i april 2007, hvor skolen startede i en palmehytte opført af de lokale beboere. Ret hurtigt blev den afløst af en bygning indeholdende 2 klasseværelser, opført i lerklinede sten og med bliktag. Undervisningen var så eftertragtet, at der efter kort tid også foregik undervisning i det fri under et dække af palmeblade.

I marts 2008 blev de første tegninger til en bygning med 4 klasseværelser og en spisesal samt tilhørende køkken og toilet præsenteret for landsbyen.

I efteråret 2008 var bygningen i rejsehøjde og der blev lagt tag på. Hen over foråret 2009 blev bygningen gjort færdig. Køkken og toilet kom til og den 24. marts 2009 blev skolen indviet med besøg af bl.a. TV2 Nord og det gambianske TV.

Klasseværelserne blev møbleret med brugte skolemøbler fra Danmark. Vi har efterfølgende forsøgt os med egen produktion af skolepulte. En løsning som efter vor opfattelse har givet mere ro i de små klasser. Foreløbig er forsøget begrænset til 2 klasseværelser.

I august 2011 fik skolen endelig meddelelse om, at den nu var godkendt som Nursery School.

I efteråret 2011 måtte den oprindelige bygning i lerklinede sten give op. Regnen havde ødelagt stenene og det var ikke længere forsvarlig at opholde sig i bygningen.

Den gamle bygning blev fjernet og erstattes af en ny bygning.

For yderligere information henvises til hjemmesiden: skagenskolen.dk