Selvom der p.t. ikke bygges nye klasselokaler, er der fortsat opgaver som skal løses.

Da vi var i Gambia i nov. 2016, modtog vi en container, som ud over skolemøbler også indeholdt nogle brugte tagplader, som bl.a. er brugt til skyggeplads i skolegården(se siden Sambuyan Skagen BCS under projekter).

Forsendelsen af containeren finansieres af Genbrug til Syd.

I foråret var det vandtårnet som fik en tur(se siden Vandforsyning under Projekter).

Da vi havde flere tagplader, kunne vi hjælpe landsbyen med overdækning af den nye markedsplads i Iceland(se siden Overdækket markedsplads under projekter).

maj 2017

Løb for kvinder

Lørdag den 6. Maj havde SVF sammen med soroptimisterne i Silkebog et løbe event for at samle penge ind til klinikken. Meningen med løbet var at man som løber skulle finde en eller flere sponsorer som skulle sponsorer et beløb pr. omgang (1 km) man løb eller gik.

Ud over løbet var der kage- og kaffe-salg, amerikansklotteri, salg af afrikanske figurer og ansigtsmaling.

Det var en skøn dag med super lækkert vejr, og stor opbakning. Dagen startede med velkomst ved Josephine (Sundhedsgruppens formand), herefter opvarmning ved Sarah, hvorefter løbet gik igang. Hver deltager fik 90 minutter til at nå så mange runder/km som muligt.

Benny løb flest med sine 20 omgange, og Sarah kom lige efter med 18 omgange.

Ialt samlede vi 25.000 kr. ind, hvilket er helt utroligt. Medicin er som herhjemme noget man selv skal købe, men i Gambia er det ikke en selvfølge at man har penge til mad, og da derfor slet ikke at man har penge til medicin, som er alt afgørende for at forbedre ens helbred. Derfor lyder der et kæmpe tak til alle (specielt soroptimisterne) for det store stykke arbejde, til hver en sponsor og til hver en løber.

Vi håber på i fremtiden at lave et lignende event, og håber på mange af jer til den tid har lyst til at deltage.

den rde snor klippes

fine brn

lbe lbe

opvarmning ved Sarah

Sarah og Benny som har lbet flest omgange

velkomst ved Josephine

10-05-2017

13.04.2016

HJÆLP - Der er mange, som har spurgt mig, "hvilken form for hjælp har I mest brug for i Gambia. Jeg må sige, at vi har rigtig meget brug for penge til indkøb af medicin til klinikken. Mange fra landsbyen kommer i klinikken med bl.a. sår og infektioner. Hvis ikke vi lige har været der og indkøbt medicin, så får de en recept, så de selv kan indkøbe medicin. Desværre er der ikke ret mange, som får indkøbt medicinen, da de ikke har penge hertil. Dette medfører så, at sårene/infektionerne... udvikler sig. Mange børn i landsbyen har luftvejsinfektioner, sår og bylder som kræver medicinsk behandling. I januar måned skete der desværre det meget sørgelige, at en ung mor døde under fødslen af tvillinger. En enkel injektion kunne have reddet hendes liv, men medicinen var desværre ikke til stede.

Vil du hjælpe - med et stor eller lille beløb (alt hjælper) så kan du indsætte et beløb på reg.nr. 7530 kontonr. 1104768

På forhånd tak.

HC