Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/ntccvgqd/svf-skagenskolen.dk/modules/mod_briaskISS/mod_briaskISS.php on line 19

Sambuyan er en fattig landsby i det sydvestlige Gambia i Vest Afrika. Landsbyen har i 2017 ca. 2500 indbyggere. De fleste af landsbyens beboere er oprindelig flygtninge, som har fået tildelt en lille jordlod, hvor de har kunnet bygge en hytte og dyrke lidt grøntsager. Jorden tilhørte ”den gamle mand”, som har stillet jorden gratis til rådighed for landsbyens beboere.

”Den gamle mand” Kawsu Touray var alkalo (borgmester), men blev afløst af sin søn Edrissa Touray.

Landsbyen har ikke elektricitet. Mange huse er opført af lerklinede sten og nogle har kun tag af palmeblade.  Hvert år falder flere huse sammen i regntiden. Vandforsyningen skete tidligere overvejende fra åbne 15-20 m dybe brønde, hvorfra kvinderne ved håndkraft skulle hive vand op i spande.

Foreningen SVF-Skagenskolen blev stiftet 22. september 2009

Foreningens projekter søges gennemført ved indsamling af bidrag fra private, virksomheder og fonde. I samarbejde med Genbrug til Syd sendes årligt en eller to containere til The Gambia med genbrugsmaterialer.

Foreningens drift dækkes primært af kontingent fra medlemmer.

Børnenes skolegang søges sikret ved formidling af kontakt til danske sponsorer, som ønsker at bidrage til et eller flere børns skolegang. Årligt sponsorbidrag udgør p.t. kr. 500,00 pr. barn. (læs mere under fanen ”sådan kan du støtte os”)

I Sambuyan er der i dag (10.01.2017) en Nursery skole (4-7 år) med ca. 120 elever og en Basic Cycle School (1.– 9. klasse) med ca. 578 elever. Ialt ca. 698 elever, som alle sponseres via SVF-Skagenskolen. Basic Cycle School (BCS) er en ”kommunal” skole, hvor regeringen betaler lønninger til skoleinspektør og lærer. Sponsorbidrag til eleverne går primært til uniformer, undervisnings-materialer, mad på 4 skoledage om ugen og øvrige lønninger - herunder lønninger til køkkenpersonalet, skræddere og vagtmand.

Foreningens øvrige aktiviteter i Gambia beskrives under ”Projekter”